Rustfrit stål

SP Industy foretager metalarbejde i alle typer rustfrit stål, herunder også alle hårdheder, legeringer og kvaliteter.

Rustfrit stål er nemlig ikke blot rustfrit stål, og selvom alle typer har indholdet af stål og chrom tilfælles, er der store forskelle på både anvendelighed, mekaniske egenskaber og styrke. Hver opgave kræver med andre ord sit eget materiale og specifikke ønsker om eksempelvis vægtreduktion eller krav til korrosionsbestandighed er med til at afgøre, hvilken type rustfrit stål, der bør anvendes til hvilken opgave.

Bearbejdning af alle typer rustfrit stål
Da de forskellige typer rustfrit stål har forskellige egenskaber, er det også vigtigt at al bearbejdning, som f.eks. bukning, valsning og stansning, er tilpasset den enkelte ståltype. Dette er mest skånsomt for både materiale og maskiner, men sikrer også det bedste slutresultat.

Hos SP Industry har vi stor erfaring med pladebearbejdning af rustfrit stål, herunder bl.a. syrefast stål, fjederstål og kromstål.

Vi har også kompetencerne til at vejlede i forhold til eventuelle nødvendige godkendelser – f.eks. i forbindelse med produktion af delkomponenter til eksempelvis fødevareindustrien.

Fordele ved rustfrit stål
Det rustfri stål har en lang række fordele. Udover at en æstetisk flot overflade efterlader et gennemført visuelt helhedsindtryk, er det også nemt at renholde. Dette gør stålet meget hygiejnisk.

Desuden er rustfrit stål holdbart og kan modstå korrosion i selv meget aggressive miljøer. Begge dele gør rustfrit stål til en af de mest anvendte ståltyper og er særlig egnet til fødevareproduktion og i industrien generelt.

Rustfrit stål er også meget stærkt, selv under høje temperaturer. Derudover er stålet i besiddelse af gode formgivningsegenskaber og letter dermed fabrikationen af komponenter og færdige produkter. Dette gør både produktionen effektiv og rentabel.

Indhent tilbud